نیکان
دو شنبه 4 بهمن 1395برچسب:نیکان: افزايش جمعيت, حكمت 141 نهجالبلاغه, آيه 65 انفال, :: 21:12 :: نويسنده : علی یگانه
قال علی(ع):
قِلَّةُ الْعيالِ اَحَدُ الْيَسارَيْنِ.
اندك بودن تعداد زن و فرزند،يكی از دو آسايش است.
می گويم:
اينهمه كه در جامعه ما در تبليغ افزايش جمعيت،سخن پراكنی می شود،هيچ شنيده ايم كه اين حكمت از نهج البلاغه را كه فرموده امام علی(ع) است جايی بر زبان برانند! من هم اتفاقی پيدايش كردم.
اصلا عقل آدمی هم اين را می گويد كه اندك بودن تعداد زن و فرزند آسايش است.
در ضمن كيفيت، بالاتر از كميت است.هزار تا بچه به جامعه اضافه كنيم كه آفت جامعه باشند بهتر است يا صد بچه كه مصلح جامعه باشند؟
حتی در خود قرآن هم به اهميت كيفيت نسبت به كميت اشاره می كند و می گويد كه تعداد اندك با كيفيت بالاتر بهتر از تعداد بيشتر بدون كيفيت است و آن تعداد اندك با كيفيت،بر آن تعداد بيشتر بدون كيفيت پيروز می شوند.يعنی صد نفر بر هزار نفر برتری دارد:
يَغْلِبُوا مِائَتَيْنِ ۚ وَإِن يَكُن مِّنكُم مِّائَةٌ يَغْلِبُوا أَلْفًا مِّنَ الَّذِينَ كَفَرُوا بِأَنَّهُمْ قَوْمٌ لَّا
يَفْقَهُونَ انفال/آيه 65
ای پيامبر! مؤمنان را به جهاد برانگيز.اگر از ميان شما بيست تن شكيبا باشند بر دويست تن غلبه می كنند و اگر صد نفر (شكيبا)باشند بر هزار نفر از كافران غلبه می كنند زيرا آن كافران قومی هستند كه نادانند.
پس تربيت صد فرد دانا بسيار بهتر از توليد هزار فرد نادان است.
به نظر من اولويت ما در جامعه،بايد طبق اين فرموده امام علی(ع) و اين آيه قرآن،توليد فرزند كمتر با تربيت و كيفيت بالا باشد نه توليد فرزند و جمعيت بيشتر با كيفيت و تربيت پايين.
به عبارت ديگر،تربيت افراد دانای كمتر نه نادان بيشتر.
در اين صورت يك نفر جای ده نفر برای جامعه،كارآيی مثبت خواهد داشت و به جامعه هم فشار بيشتر به خاطر جمعيت بيشتر وارد نخواهد شد.
نظرات شما عزیزان:
درباره وبلاگ به وبلاگ من خوش آمدید آخرین مطالب پيوندها تبادل لینک هوشمند برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان نیکان و آدرس ataataee.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد. نويسندگان |
||
|